Is it ever possible for a person to wake up in the morning with the only idea of baking some bread? Well I don't know if it is, but it happened to me!
I was dreaming of nice, fragrant bread, just popped out of the oven, with a gorgeous crunchy crust and a soft inside; so soon after my breakfast I found myself kneading with all my energy.
It isn't "just" bread, because I sprinkled some poppy seeds into the dough to make it even crunchier and to add a touch of romantic femininity and because I used no ordinary flour but Molino Manitoba flour which is indeed of a superior quality!
Ingredients
1 kg of Manitoba flour
400 ml of milk
300 ml of water
25 g of brewer's yeast
3 tablespoons of extra virgin olive oil
2 teaspoons of salt
2 teaspoons of sugar
2 tablespoons of poppy seeds
Pour flour into a large salad bowl and, little by little crumble the yeast in with your fingertips.
Add milk, water, oil, sugar, salt and mix well.
Finally work the poppy seeds in, kneading the dough quite quickly.
Finally work the poppy seeds in, kneading the dough quite quickly.
Form a ball, cover it with clingfilm and let it stand for 10 hours at room temperature.
Then take your dough and knead it in order to obtain few loaves, about 4 or 6, depending on the size you want to get.
Preheat the oven at 200 degrees. Lay the loaves on a baking tray covered with baking paper and cook for about 40 minutes.
Preheat the oven at 200 degrees. Lay the loaves on a baking tray covered with baking paper and cook for about 40 minutes.
che bella pagnotta!
ReplyDeleteè vero è molto bella ed invitante
ReplyDeletegrazie per la visita e complimenti per il bellissimo blog!!!
ReplyDeleteDear Gemma Olivia, Homemade bread warm with butter is such a treat. Beautiful. Blessings, Catherine xo
ReplyDeleteGrazie per il tuo commento nel mio blog....davvero con piacere mi iscrivo da te!!!
ReplyDeleteChe bel pane, profuma di casa ^_^
ReplyDeleteTiziana
Il pane e' famiglia e' bellissimo poterlo preparare ti regala sensazioni uniche!!!!buona vita e buona cucina!!!
ReplyDeletemmm...ha un aspetto meraviglioso...me lo fai???
ReplyDelete*_*
ReplyDeletefragrante e perfetto!
ReplyDeleteadoro fare il pane! quindi hai tutta la mia ammirazione:) bravissima!!
ReplyDeleteMmm sento il profumo di questo pane fin qui:-) delizioso ! Ciao
ReplyDeleteche voglia di rimettermi ad impastare, se questi sono i risultati, potrei farci un pensierino, ho anche i semi di papavero! brava Gemma, un bacione...
ReplyDeleteBUONISSIMO POI FATTO IN CASA COMPLIMENTI
ReplyDeleteIl profumo del pane appena fatto alla mattina presto è una delle cose che mi piacciono di più!! ciao Ilaria
ReplyDeletePotrei fare pazzie per un buon pezzo di pane:-) il tuo e' delizioso! Bacioni
ReplyDeletebellissimo e buonissimo, io mi sono fissata con la pasta madre che ho preparato e posso usare solo la prox settimana e quindi fino ad allora nn voglio panificare o meglio solo delle pizzette...preparati che x un bel po' si vedranno solo panificamenti da me e di tutti i tipi!!! buon week cara ;-))
ReplyDeleteGrazie per essere passata dal mio blog,ma ti faccio i miei complimenti per tutte queste bontà,e per questo pane,così soffice e invitante!!Anna
ReplyDeleteMa che bello il tuo pane... anche io faccio speso, perche ho paura di mangiare di quello comprato... Grazie anche per la visita ! Ciao e buona giornata !
ReplyDeletesplendida!
ReplyDeleteStupenda questa pagnotta!!!! :D te ne rubo 1 morso!
ReplyDeletecredo sinceramente che fare il pane sia uno dei grandi piaceri della vita. un fantastico ansiolitico direi!
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