Perfect for a rich pic-nic in the country, but also nice as an apetizer, cut in small, nit square, while you're sipping a glass of fresh, sparkling, white wine with your guest, waiting for a special pasta to be cooked "al dente".
Ingredients
4 eggs
1 red pepper (remove pepper's stalk and seeds and dice it)
2 potatoes speeled and diced
1 shallot, peeled and chopped
100 g of grated parmesan cheese and 50 g of grated mature sheep cheese
1 small courgette (for a nice hint of green), sliced in rounds
1 teaspoon of dry rosemary
1 teaspoon of dry marjoran
salt
ground black pepper
4 tablespoons of extravirgin olive oil for stewing the veggies and half a glass of olive oil for frying the frittata
In a large pan, stirfry the red pepper, the potatoes, the courgette and the shallot. Add salt, black pepper and the herbs. Let the veggies get a nice golden colour on their surface, turn the heat down and cover with the lid.
Apart beat the eggs with parmesan and sheep cheese and very little salt, add to the veggies and blend. Pour the nice chunky mixture you got in a frying pan with half a glass of olive oil and fry carefully both sides of your frittata.
Serve at room temperature
Che frittata morbida e appetitosa...come piace a me!
ReplyDeleteUn bacione! Buona serata! ;)
E' una buona frittata e mi piacciono le uova e ...
ReplyDeletebuon fine settimana ciao
ottima e molto colorata baci e buon sabato!!!!
ReplyDeletebuonissima adoro le frittate!!! unisciti anche tu ai miei sostenitori ti aspetto un bacio e buon fine settimana!!!
ReplyDeleteAdoro i peperoni e nella frittata la rendono speciale..brava!!
ReplyDeleteCiao Gemma,ho letto il tuo commento sul mio blog "In cucina con Ciuba" e ti ringrazio infinitamente!
ReplyDeleteAnche il tuo blog è pieno di ricette da copiare,messa tra i miei preferiti così ti seguo :):)
Un bacione
che bella alternativa alla solita frittata, grazie! buona settimana e grazie per essere passata a trovarmi....
ReplyDeleteCara Gemma ti ringrazio per i complimentiche contraccambio sinceramente..io ero già passata dal tuo blog qualche giorno fa ma aimè non ero riuscita ad iscrivermi ..ogni tanto blogger fa le bizze.. ho colto quindi lì'occasione al volo quando ho trovato il tuo commento per rifare capolino nel tuo bellissimo blog ti seguo tanto volentieri a presto simmy
ReplyDeleteCiao, first time here, and following you! Btw, I love Sardinia too! I am from Emilia Romagna (mezza veneta) and live in New Zealand, come and visit me if you like, I am here http://alessandrazecchini.blogspot.com/
ReplyDelete(and here too http://alessandra-onlyrecipes.blogspot.com/)
Ciao
Alessandra
Dear Gemma Olivia, I just discovered your blog and it is very beautiful with delicious recipes. I am following your blog now. I hope that you will give my blog a visit and follow too, if you like it. Thank you and blessings, Catherine
ReplyDeleteche bella questa frittata! bisogna che te la copi!
ReplyDeleteSusy
Ciao Gemma è un piacere conoscerti ! Con l'inglese ho qualche difficoltà, ma non importa, mi piaci, complimenti per il tuo blog !!!! Un caro saluto !
ReplyDeleteciao!
ReplyDeletegrazie per essere passata da me,ho gia' dato un'occhiata veloce ai tuoi blog,ma nell'altro con lo stesso nome non ho visto la sezione segui..
ma tanto ti seguiro' lo stesso!!
ciao carla
ps.:mi piacciono molto le ricettine che proponi!
Adoro i peperoni dev'essere buonissimissima brava!!!
ReplyDeleteChe invitante questa ricetta cara Gemma Olivia:)
ReplyDeleteti ho aggiunto, passa da me se ti va;)